Tijdens de zwangerschap kom je voor de keuze te staan, borstvoeding of flesvoeding? En wat betekend het voor de borstvoeding als je mogelijk in je zwangerschap besmet bent geweest met het coronavirus? Of wat het betekend voor je baby als je in de eerste weken na de geboorte zelf besmet raakt?

In moedermelk zitten behalve de basis voedingsstoffen die ieder kindje nodig heeft (en die ook in kunstvoeding zitten) ook nog een heleboel stoffen die een baby bescherming bieden tegen allerlei infecties. De belangrijkste effecten worden gezien bij luchtweginfecties en maag-darm infecties. Juist in deze tijd kan dat een extra motivatie zijn om borstvoeding te gaan geven.

Heb je (in je zwangerschap) een coronabesmetting doorgemaakt? Dan heeft je lichaam waarschijnlijk antistoffen aangemaakt, die in de borstvoeding doorgegeven worden aan je baby.

Ben je mogelijk besmet met het coronavirus op dit moment en zoek je hier meer informatie over, kijk dan op de RIVM site, klik hier.

Algemene informatie over het geven van borstvoeding of flesvoeding, vind je op de site van het voedingscentrum, klik hier.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg