Oproep kraamzorg

Thuis bevalling:
Het is voor onze kraamverzorgenden altijd een feest om de kraamtijd te beginnen met de geboorte van een nieuwe wereldburger. Uiteraard moeten wij dan wel in de gelegenheid gesteld worden om ook op tijd bij je te kunnen zijn. Wij vragen je met klem om vooral tijdig aan ons door te geven dat de bevalling is begonnen, zodat wij de gevraagde kraamzorg eveneens correct en tijdig kunnen regelen. Dit kan tussen 08:30-22:00 uur.

Het tweede telefoontje volgt als de bevalling de laatste fase in gaat. De verloskundige zal dit aangeven zodat wij gebeld kunnen worden. Ons kraambureau is hiervoor vanzelfsprekend 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0488-482151.

Poliklinische bevalling:
Je belt de verloskundige of het ziekenhuis en overlegt met hen wanneer je naar het ziekenhuis vertrekt. Wanneer de weeën doorzetten, geef je aan ons bureau door dat de bevalling is begonnen, dit kan tussen 08:30-22:00.

Het tweede telefoontje volgt zodra je kindje is geboren en je weet hoe laat jullie naar huis mogen. Je overlegt dan met de zorgcoördinator op welk tijdstip de zorg thuis in zal gaan. Als je avond- en nachtzorg wenst, kan dit uiteraard 24 uur per dag. Maak je geen gebruik van de avond- en nachtzorg dan kun je tot 22:00 uur bellen om gegevens door te geven, of vanaf 08:30 uur de volgende morgen om de reguliere kraamzorg te laten starten.

Medische bevalling:
Wanneer je met een medische indicatie in het ziekenhuis bevalt, vinden we het fijn als je contact opneemt als de bevalling gepland wordt, bijvoorbeeld door een inleiding of keizersnede. Na de geboorte ontvangen we graag een tweede telefoontje, zodra je weet wanneer jullie naar huis mogen.

Veelal zal het ontslag uit het ziekenhuis tijdens kantooruren plaats vinden. Wanneer dit later wordt, kun je rekenen op avond- en nachtzorg.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg