Thuis bevalling

front-slide-1

Als de bevalling op gang komt, houd je  in de eerste fase vooral contact met de verloskundige. Zij zal je begeleiden door de ontsluitingsfase van de bevalling.

Zorg ervoor dat de kraamkamer aangenaam warm is (21 graden) en houd het kraampakket met de medische verbandmiddelen in de buurt.

In de laatste fase van de bevalling wordt de kraamverzorgende opgeroepen om de verloskundige te assisteren tijdens je bevalling. De verloskundige zal dit moment aangeven en je partner contact met ons op laten nemen.

Als de kraamverzorgende arriveert zal ze kort kennis maken met jou en je partner. Ze zal de kruik klaar maken en de kleertjes klaar leggen. Daarnaast helpt ze jou bij het opvangen van de weeën en assisteert ze de verloskundige bij het laatste deel van de bevalling, tot het prachtige moment van de geboorte van jullie baby.

Direct na de bevalling wordt de baby bij je gelegd. Er worden een paar kleine controles gedaan om te kijken of de baby een goede start maakt. Is dit allemaal in orde, dan kan je samen met je partner ongestoord genieten van jullie kindje en even tot rust komen. De kraamverzorgende en verloskundige zullen jullie even alleen laten.

Als je er voor kiest om borstvoeding te geven, leert onze kraamverzorgende je vrij snel na de geboorte hoe je je kindje kunt aanleggen. Het eerste uur na de bevalling is de baby vrij alert en geeft zelf aan met ‘ smak’  geluiden dat het toe is aan een voeding.

Daarna kun je je onder begeleiding van de kraamverzorgende even opfrissen. Zij zorgt ervoor dat alles aan kant is.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg