Ziekenhuis bevalling

Als je graag in het ziekenhuis wilt bevallen, of wanneer dit om medische redenen noodzakelijk is, is het raadzaam om vanaf 36 weken alvast een ziekenhuistasje klaar te zetten (zie voorbereiding op de bevalling). Je verloskundige zal duidelijke afspraken maken over het tijdstip waarop je naar het ziekenhuis kunt gaan als de bevalling begonnen is.

Wil je voor je bevalling al rondkijken op de kraamafdeling in het ziekenhuis? Bezoek dan de voorlichtingsavonden die speciaal hiervoor gegeven worden.

In sommige situaties kunnen wij bij een poliklinische bevalling ook aanwezig zijn, zodat je met je eigen verloskundige en onze kraamverzorgende kunt bevallen. Dit is mogelijk in Ziekenhuis Rivierenland te Tiel en Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede. Het gaat hier om de verplaatste thuis bevalling. Ga je poliklinisch bevallen maar weet je al dat je enige uren moet blijven voor observatie? Dan zal het ziekenhuis zorgen voor assistentie. Heb je hier specifiek vragen over? Je verloskundige kan je hier meer over vertellen.

Bij een medische bevalling kunnen wij geen assistentie bieden.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg