Begeleiding bij de borstvoeding

Borstvoeding bevat alles wat een baby nodig heeft voor een optimale groei en ontwikkeling gedurende de eerste zes maanden van zijn/haar leven. Behalve voedingsstoffen bevat moedermelk kostbare afweerstoffen die de baby beschermen tegen allerlei ziekten.

Na de bevalling is het fijn als je de baby bij je houdt met de huid tegen jouw huid aan. Je baby zal binnen een uur op zoek gaan naar de borst. Het is belangrijk om jullie kindje aan de borst te leggen. De kraamverzorgende zal je hier de eerste keren mee helpen. Vlak na de bevalling is je baby meestal erg wakker en is de zuigreflex sterk. Geef je baby de eerste dagen zoveel mogelijk de borst.

Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces. In de eerste week na de geboorte vraagt de borstvoeding tijd en geduld. De kraamverzorgende zal je begeleiden bij de voedingen, hoe je een voedingssignaal herkent, welke houding prettig is en hoe je weet of je baby goed gedronken heeft. Onze kraamverzorgende hebben veel kennis over het begeleiden van de borstvoeding.

Zo heb je na de eerste week genoeg informatie en vertrouwen om de borstvoeding zelfstandig te geven. Heb je na deze periode toch nog vragen? Bel dan met onze lactatiekunde: Marieke Schaeffer 0344-654061. Tot 14 dagen na de bevalling kun je haar gratis bellen voor advies. Zie ook haar website voor het kopen en huren van kolven: www.borstvoedingscentrumtiel.nl.  Voor een succesvolle borstvoedingsperiode is goede informatie en praktische ondersteuning nodig. Bij de volgende borstvoedingsorganisaties kun je veel informatie en steun vinden:

www.borstvoedingnatuurlijk.nl
www.lalecheleague.nl

In de regio worden er in Tiel en Ede regelmatig bijeenkomsten gehouden, zogenaamde borstvoedingscafe’s. In een ontspannen sfeer kun je informatie, ervaringen en tips uitwisselen en er is een deskundige aanwezig!

Ede: Elke laatste maandag van de maand van 09:30-11:00 uur Cultura Molenstraat 45 Ede.
Tiel: Elke woensdag in de oneven weken van 10:00-11:30 Lunchroom Hart van de Betuwe Markt 2 Tiel.

Download hier  de folder over borstvoeding uitgegeven door het Voedingscentrum.

Ben je op zoek naar een lactatiekundige in de buurt? Download dan hier onze folder ‘Borstvoeding’.

In de kraamwijzer, die de kraamzorgconsulent tijdens het huisbezoek heeft achtergelaten, staat op bladzijde 28 ook veel informatie over borstvoeding.

 

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg