Begeleiding bij flesvoeding

Borstvoeding is het beste voor je baby en is ook goed voor jouw gezondheid. Maar het kan zijn dat je door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding kunt of wilt geven. Dan is flesvoeding een goed alternatief.

De voedingsstoffen die je baby nodig heeft zitten in ‘volledige zuigelingenvoeding’. Deze voeding is te koop in de supermarkt of bij de drogist. Het beste is om de voeding per fles klaar te maken. Op de verpakking van de melk staat hoeveel voeding je baby nodig heeft. De hoeveelheid heeft te maken met het gewicht van je baby. Na de geboorte wordt eerst de voeding langzaam opgebouwd, het maagje van je baby is de eerste dag nog maar zo groot als een knikker.

De kraamverzorgende zal je begeleiden bij het klaarmaken en geven van de flesvoeding. Ze heeft oog voor je houding bij het geven van de voeding en observeert je baby bij het drinken. In de kraamwijzer, die de consulent tijdens het huisbezoek heeft achtergelaten, staat informatie over het klaarmaken van een fles. Klik hier  voor meer informatie van het voedingscentrum over het klaarmaken en geven van flesvoeding.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg