Kraamwijzer en rapportage

G2O - Kraamzorg BGVallei 023a

Iedere ochtend neemt de kraamverzorgende de avond en nacht ervoor met jou en je partner door. Hoe is het gegaan? Sliep je baby tussen de voedingen door? Kan de baby zich al goed op temperatuur houden? Hoeveel heeft de baby geplast? Lukte het met de voedingen? Was de baby alert? Allemaal belangrijke zaken die aangeven hoe het gaat met jullie als ouders en hoe je baby zich  ontwikkelt.

Daarnaast zal ze alert zijn op het gedrag van de baby, zijn temperatuur meten, wegen, de kleur en ademhaling in de gaten houden. Ook kijkt ze naar jou als moeder, of de baarmoederstand zakt, het vloeien minder wordt en hoe jij je voelt. Mocht ze twijfels hebben, dan zal ze dit overleggen met de verloskundige.

Al deze bevindingen schrijft ze op in de kraamrapportage, ook als er overleg met de verloskundige is geweest en wanneer de verloskundige weer komt. Meestal maakt de kraamverzorgende aan het begin van de middag het kraamdossier  van die dag in orde. Jij ligt dan  vaak te rusten en eventuele jongere broertjes/zusjes ook.  Zijn er bijzonderheden voor de avond en nacht? Dan zal ze dit ook  hierin opschrijven, zodat je dit nog even kan nalezen.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg