Lactatiekundige

Tijdens de kraamperiode begeleidt onze kraamverzorgende je bij het geven van de voeding. Kies je voor kunstvoeding? Kijk dan hier.

De week na de geboorte vraagt de borstvoeding tijd en aandacht tot dat deze goed op gang gekomen is. Kijk hier voor meer informatie over borstvoeding.

Onze kraamverzorgenden zijn in het bezit van het WHO/UNICEF borstvoedingscertificaat. Ze zijn opgeleid om een goede begeleiding te geven in de kraamperiode.

Tijdens de kraamtijd kan er bij voedingsproblemen gratis gebruik gemaakt worden van een dubbelzijdige borstkolf. Deze kolf bestaat uit een pomp die gedurende de kraamtijd kosteloos door ons ter beschikking gesteld wordt en uit een persoonlijke afkolfset die je gratis in bezit krijgt. Iedere kraamverzorgende heeft deze materialen standaard bij zich. Je partner hoeft er de eerste dagen dus niet voor op pad!

Mocht je na de kraamweek toch tegen een borstvoedingsprobleem aanlopen, dan kun je tot 14 dagen na afsluiten van de kraamzorg gratis gebruik maken van een eenmalig telefonisch consult bij onze lactatiekundige Marieke Schaeffer. Zij is bereikbaar op 0344-654061. Je kunt je naam en telefoonnummer inspreken en wordt binnen 24 uur teruggebeld.

Liever een huisbezoek van een lactatiekundige? Of een lactatiekundige in de buurt? Klik dan hier voor de folder borstvoeding voor een volledig overzicht van lactatiekundige in de regio. Tevens vind je hier adressen van verschillende borstvoedingsgroepen.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg