Zorg voor overige gezinsleden en huishoudelijke werkzaamheden

Naast de verzorging, voorlichting en rapportage is de kraamverzorgende er ook voor de overige gezinsleden. Ze betrekt de andere kinderen bij de verzorging van de baby en probeert ze te begeleiden in deze nieuwe situatie.

De kraamverzorgende is er gemiddeld tussen de 5 tot 6 uur per dag. Als er nog andere kleine kinderen zijn is het een prettig idee dat voor de uren dat de kraamverzorgende er niet is, je partner, een familielid of kennis in huis is.  We raden je aan om dit alvast te regelen.

De kraamverzorgende zal tijdens de kraamtijd een basis aan huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Ze houdt de badkamer en het toilet hygiënisch schoon, de kraamkamer en babykamer worden bijgehouden en de was van moeder en kind wordt gedaan. Uiteraard zal ze proberen de gehele huishouding bij te houden, maar dit is niet haar basistaak tijdens de kraamzorg. Vaak zal ze voor een aantal klusjes hulp vragen van de partner of mantelzorger.

Tijdens het intake gesprek en bij het evalueren van de zorg kun je zelf met de kraamverzorgende afspreken waar je prioriteiten liggen rondom de huishoudelijke werkzaamheden.

header-zwanger

 

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg