Kraamzorg

Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei werkt in het midden van Nederland en is sterk vertegenwoordigd in de regio. Onze kraamverzorgenden wonen verspreid in ons werkgebied en werken zo veel mogelijk dicht bij hun woonplaats. Hierdoor kent ze de verloskundigen praktijk in de regio. De kraamverzorgenden en verloskundigen zijn hierdoor goed op elkaar ingespeeld, waardoor er een prettige samenwerking is! Dat is meer plezier voor jou als aanstaande ouder!

Zwanger

Als je weet dat je zwanger bent mag je al direct bij ons aanmelden. Wil je nog even wachten? Ook dat is geen probleem, zorg er wel voor dat je voor de 12e week contact met ons hebt gehad. Na het aanmelden nemen we rond de 6e maand contact op voor het plannen van het huisbezoek. De kraamzorgconsulent zal in een persoonlijk gesprek bij jullie thuis de wensen en mogelijkheden bespreken. Ook na het gesprek kan je met je vragen bij de kraamzorgconsulent terecht tot het einde van je zwangerschap.

Tijdens een thuisbevalling assisteert de kraamverzorgende de verloskundige of de arts en zij ondersteunt jou en je partner.
De kraamverzorgende is na de bevalling nog enkele uren aanwezig om moeder en kind te verzorgen, de kraamkamer op te ruimen, te helpen met de eerste voeding, maar vooral creëert ze de rust voor de belangrijke eerste momenten met jullie kindje. Zij helpt jullie op weg tot dat zij met een gerust hart naar huis kan gaan. Beval je in het ziekenhuis? Dan gaat de kraamzorg van start als je thuis komt, ook al is het al avond of nacht. Als je kiest voor een poliklinische bevalling kan onze kraamverzorgende in sommige ziekenhuizen ook mee om de zorg te verlenen!

De kraamzorg van start

Wat is kraamzorg nu eigenlijk?

Kraamzorg is noodzakelijke en toegankelijk zorg. De kraamverzorgende zorgt voor een veilige start, voor gezonde kinderen en moeders. De kraamverzorgende richt zich op de zelfredzaamheid van de ouder en voorkomt daarmee dure zorg nu en later!

Hoe werkt dat in de praktijk?

Tijdens de kraamweek neemt de kraamverzorgende de zorg voor jullie en jullie baby op zich. Ze wast en verschoont de baby en helpt je met de dagelijkse lichamelijke verzorging. Daarnaast begeleidt ze je bij het voeden. De kraamverzorgende houdt jullie gezondheid nauwlettend in de gaten.

Bij de dagelijkse verzorging van een pasgeboren baby komt veel kijken. Het is begrijpelijk dat je daar als ouders aan moet wennen. De kraamverzorgende zal je uitgebreid voorlichten over deze verzorging. Ze laat zien hoe je jullie baby optilt, wast, verschoont en in bed legt. Verder legt ze uit waar je met het oog op de gezondheid van het kindje op moet letten. Zo kun je er op vertrouwen dat je het straks allemaal zelf kunt doen!

 

 

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg