Algemene voorwaarden

Kraamzorg is voor ons vanzelfsprekend. Er zijn aan onze zorg wel voorwaarden verbonden. Op deze manier kan jij je veilig voelen en weten onze kraamverzorgenden zich verzekerd van de juiste omstandigheden. Hiervoor zijn algemene leveringsvoorwaarde opgesteld. Deze zijn van toepassing op onze zorg.

Daarnaast hebben we nog een aantal leveringsvoorwaarden die we graag onder de aandacht brengen, zodat de kraamverzorgende haar werk bij jullie thuis op een veilige en goede manier kan doen;

  • Alle benodigdheden voor moeder en baby zijn in huis. Veel medische artikelen ontvang je vaak via het kraampakket van de zorgverzekering.
  • Het kraambed moet minimaal 75 centimeter hoog zijn (inclusief matras). Dit is noodzakelijk voor de kraamverzorgende om haar rug niet te veel en op de juiste wijze te belasten.
  • De kraamverzorgende heeft recht op een rookvrije werkplek. Daarom vragen we je niet te roken waar de kraamverzorgende bij is. Mocht dat wel het geval zijn, dan kunnen wij de zorg terugbrengen naar maximaal 3 uur per dag. Ook tijdens die 3 uur kraamzorg mag er niet gerookt worden in de nabijheid van de kraamverzorgende.
  • De elektrische apparatuur en huishoudelijke materialen waarmee de kraamverzorgende moet werken, moeten voldoen aan de veiligheidseisen.
  • De persoonlijke veiligheid van de kraamverzorgende is optimaal gewaarborgd.
  • Wanneer er in een gezinssituatie sprake is van geweld, agressie of seksuele intimidatie jegens de kraamverzorgende, zal de kraamzorg geweigerd en/of niet voortgezet worden.
  • De kraamverzorgenden van Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei wonen verspreid in het werkgebied. Wij doen er alles aan er voor te zorgen dat de kraamverzorgende bij een thuisbevalling binnen de landelijke normtijd van 60 minuten aanwezig is.
  • Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei heeft geen kerkelijke signatuur. Met jouw eventuele wensen op dit gebied houden we zoveel mogelijk rekening.
  • Woon je in een gebied waarbij betaald parkeren aan de orde is? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar een oplossing voor de kosten die dit met zich mee brengt. Wellicht kun je een ontheffing of gastenkaart regelen, of is er een alternatieve parkeerplek in de buurt. De kosten die het betaald parkeren met zich meebrengt komen voor jouw rekening.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg