Onze kraamzorg

Onze kraamzorg

Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei werkt in het midden van Nederland en is sterk vertegenwoordigd in de regio. Onze kraamverzorgenden wonen verspreid in ons werkgebied en werken zo veel mogelijk in de buurt van hun woonplaats. Op deze manier kennen ze de verloskundigenpraktijk in de regio. De kraamverzorgenden en verloskundigen zijn hierdoor goed op elkaar ingespeeld.

Wat is kraamzorg nu eigenlijk?
Kraamzorg begint bij de geboorte. Als je thuis bevalt helpt de kraamverzorgende de verloskundige bij de bevalling en ondersteunt zij jou en je partner. Ze is er dus vanaf het eerste moment om je te begeleiden en te adviseren.
De kraamverzorgende is na de bevalling nog enkele uren aanwezig om moeder en baby te verzorgen, de kraamkamer op te ruimen, te helpen met de eerste voeding, maar vooral zorgt ze voor rust tijdens de belangrijke eerste momenten met jullie baby. Zij helpt jullie op weg tot zij met een gerust hart naar huis kan gaan.

Kies je voor een poliklinische bevalling in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel of in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede? Ook dan kan onze kraamverzorgende bij je bevalling aanwezig zijn.

Tijdens de kraamweek neemt de kraamverzorgende de zorg voor jullie en jullie baby op zich. Ze wast en verschoont de baby en helpt je met de dagelijkse lichamelijke verzorging. Daarnaast begeleidt ze je bij het voeden. De kraamverzorgende houdt jullie gezondheid goed in de gaten.

Bij de dagelijkse verzorging van een pasgeboren baby komt veel kijken. Het is begrijpelijk dat je daar als ouders aan moet wennen. De kraamverzorgende laat je zien hoe je jullie baby optilt, wast, verschoont en in bed legt. Verder legt ze uit waar je met het oog op de gezondheid van jullie kindje op moet letten.

Het doel van onze kraamzorg is dat je aan het eind van de kraamweek je baby zelfstandig kunt verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer op kunt pakken.

Kraamzorg in eenvoudige taal:

Agenda

Geen evenementen gevonden!