Nu je in verwachting bent is brandveiligheid niet misschien het eerste waaraan je denkt. Toch ontstaat er regelmatig brand bij jonge gezinnen.Gelukkig kan je veel doen om jouw gezin hier tegen te beschermen. Een goede voorbereiding kan levens redden!

Zorg dat je optijd gewaarschuwd wordt, plaats rookmelders, bijvoorkeur die gekoppeld zijn aan elkaar. Kies ook voor een koolmonoxidemelder in de buurt van je cv-ketel.

Kook veilig, gebruikt een kookwekker en loopt nooit weg tijdens het koken. Je baby zal ook tijdens het koken regelmatig aandacht en verzorging vragen, leer jezelf direct aan om de keuken veilig achter te laten.

Doe de deuren dicht! Ook van de baby kamer! Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook beperkt wordt, je hebt hiermee meer tijd om veilig buiten te komen.

Zorg dat je snel en veilig buiten kunt komen, wat is in jou huis de veiligste route om naar buiten te komen? Ligt je voordeursleutel altijd op een vaste plek?

Voor meer informatie klikt hier: folder van de brandweer, de roze wolk!

Op de website van de brandweer staan verschillende fimpjes, met name hoe snel de giftige rook je huis inneemt en hoe belangrijk het is als je de deur van de slaapkamer dicht houd, je hebt minuten extra om veilig weg te komen.

website brandweer, tips voor jonge ouders

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg