Meerling zwangerschap

Een zwangerschap van meer dan één kindje is meestal een verrassing. Misschien hadden jullie het al gedacht of gehoopt, maar dit bericht brengt naast blijdschap vast ook extra vragen met zich mee. Zullen ze gezond zijn? Gaat het financieel wel lukken? Kan ik de zwangerschap wel 9 maanden volhouden? Maar na de eerste verrassing zal de blijdschap vast overwinnen!

Bij een meerling zwangerschap blijf je de gehele zwangerschap onder controle in het ziekenhuis. Daar ga je ook bevallen. Onze kraamzorgconsulent komt in de zwangerschap bij je thuis om te bespreken wat je wensen zijn. Dit zullen we een aantal weken eerder plannen dan bij een gewone zwangerschap. Als je de zwangerschap goed kunt uitdragen en de baby’s zijn gezond, mag je vaak ook snel naar huis.

Daar starten we de kraamzorg aansluitend aan de thuiskomst vanuit het ziekenhuis. Door de komst van een meerling, ontvang je ook meer uren zorg. De kraamverzorgende is ongeveer 8 uur per dag bij jullie thuis aanwezig voor het geven van zorg. Ook het geven van borstvoeding is bij een meerling mogelijk, klik hier voor meer informatie.

Blijven de kinderen de eerste periode nog in het ziekenhuis? Dan heb je wellicht bij thuiskomst nog recht op couveusenazorg. Deze zorg wordt betaald vanuit je aanvullende zorgverzekering en betreft vaak 3 tot 4 halve dagen zorg. Neem hierover contact op met je zorgverzekeraar.

De eerste periode thuis is voor de ouders zwaar, ondanks dat ze gelukkig zijn met hun kinderen. De nachtrust is veelal ver te zoeken, het opbouwen van een ritme is met een meerling moeilijker. Het is dus zeker goed om de eerste periode hulp in te schakelen, nadat de kraamverzorgende de zorg heeft afgesloten. Probeer dit tijdens je zwangerschap al te regelen!

Ook voor meerlingzwangerschappen is er een speciale zwangerschapscursus, welke praktische informatie en handvatten kan bieden bij de komst van een meerling.

Klik hier voor meer informatie.

 

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg