Speciaal voor de vader

Je partner is zwanger en jij wordt vader. Dit brengt nogal wat veranderingen met zich mee. Je hebt samen een leven opgebouwd met een bepaalde routine. Ook als jullie al kinderen hebben, is de kans groot dat deze zwangerschap verandering met zich meebrengt.

Veel mannen twijfelen aan zichzelf, vooral in het begin van de zwangerschap, ook al hebben ze heel bewust voor het vaderschap gekozen. Vragen of ze het wel goed zullen doen als vader komen snel naar boven. Hierdoor kun je het benauwd krijgen. Het is belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om te wennen aan het idee dat je vader wordt. Van de twijfels heeft iedereen last, bij de één duurt het iets langer dan bij de ander. Wees niet bang dat de twijfels nooit meer over gaan.

Een band met een baby opbouwen tijdens de zwangerschap is voor een vrouw makkelijker dan voor een man. Een vrouw draagt het kindje negen maanden bij zich. Zij voelt de kleine als eerste bewegen. Als man bouw je een band op door bijvoorbeeld mee te gaan naar de controles bij de verloskundige of gynaecoloog, het hartje te horen kloppen, je kindje te voelen trappelen in de buik, te praten tegen de kleine (je kan de baby in de buik al laten wennen aan jouw stemgeluid), de babykamer in te richten en samen in boeken of op sites te kijken hoe groot jullie kindje nu al is en hoe ver de ontwikkeling is.

Het praten blijft ook na de geboorte van je baby belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de baby’s de stem van hun eigen vader verkiezen boven die van andere mannen. Dit is al zo in de eerste week na de geboorte.

Kiest je partner voor borstvoeding? Kom dan ook mee naar de voorlichtingsavond over het geven van borstvoeding, ook voor jou als partner is het belangrijk hier meer over te weten.

Tijdens de kraamperiode zal de kraamverzorgende ook jou betrekken bij de voorlichting en verzorging van jullie baby.

Speciaal voor vaders is er de minicursus ‘ aanpakken voor aanstaande vaders’. In 2 avonden krijg je op een duidelijke en ontspannen manier precies de informatie die je nodig hebt als man! Voor meer informatie kijk op : vadercursus . Ontwikkeld en gegeven door David Borman, verloskundige, trainer, vader en spreker.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg