Uitleen hulpmiddelen (bedklossen e.d.)

Tijdens de kraamperiode wordt het gebruik van hulpmiddelen sterk aangeraden. Bijna iedereen heeft bedverhogers nodig om het kraambed op minimaal 75 centimeter hoogte te brengen (bovenkant matras). Daarnaast adviseren we een po en een losse ruggesteun voor in bed. Ook een douchekrukje en eventueel een postoel als er geen toilet boven is, kunnen de eerste dagen ondersteuning geven als je nog niet goed ter been bent.

Tijdens het huisbezoek zal de kraamzorgconsulent dit met je bespreken en eventueel direct een bestelling plaatsen. De hulpmiddelen worden dan rond je 36e zwangerschapsweek bezorgd.

We werken hiervoor samen met Medipoint. Mocht je van deze service gebruik willen maken, dan wordt de bestelling direct geplaatst en een geschikte afleverdatum afgesproken. Voor de uitleen van bovenstaande artikelen hoeft geen huurbedrag betaald te worden. Je zorgverzekering dekt deze kosten de eerste 26 weken.

Wanneer je de hulpmiddelen na de kraamtijd niet meer nodig hebt, mag je dit melden bij Medipoint. Medipoint maakt dan een afspraak om de hulpmiddelen weer op te halen.

Het telefoonnummer van Medipoint is 088-1020100.

Kraamzorg BGVallei Personeel Nr 022a

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg