Uitzetlijst moeder en baby

We hebben een handige uitzetlijst voor je zodat je niets hoeft te vergeten!

Voor jezelf heb je voor de bevalling en de eerste dagen daarna verschillende medische materialen nodig. Vaak ontvang je van je zorgverzekeraar een compleet kraampakket met daarin alle benodigde materialen.

Ontvang je geen kraampakket dan kun je deze tijdens het huisbezoek ook bij de kraamzorgconsulent bestellen. Het kraampakket wordt dan samen met de bedverhogers en andere hulpmiddelen gebracht. De kosten voor dit pakket bedragen € 22,95. Aangezien het wordt meegeleverd met de ander hulpmiddelen betaal je geen verzendkosten.

Je kunt natuurlijk ook zelf de verschillende materialen bij een drogist of apotheek kopen. Ben je benieuwd waar alle artikelen voor gebruikt worden? Klik dan hier, deze verloskundige legt het voor je uit.

Bekijk de uitzetlijst even goed, daarop staan nog een paar aanvullende artikelen die niet in het kraampakket zitten, zoals digitale koortsthermometers.

Voor de volledige uitzetlijst rondom bevalling, kraamtijd en voor je baby klik je hier.

Let op: in de periode maart 2019-maart 2021 hebben verschillende babyspeciaalzaken (Prenatal, Baby-Dump, Babypark en Bol.com) metalen kruiken verkocht welke een risico hebben om te gaan lekken en hebben een terugroep actie ingezet. Neem voor meer informatie contact op met de verkopende winkel.

Heb je na de kraamtijd nog kraammateriaal van het kraampakket over? Stichting Rescue Baby Gambia zamelt deze in voor kraamprojecten in Gambia. De overgebleven materialen kunnen aan de kraamverzorgende mee gegeven worden of je kunt het bij ons op kantoor afgeven.

Ook stichting Baby Hope zamelt materialen in, klik hier voor inzamelpunten.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg