Veilig slapen

Het is belangrijk dat baby’s veilig slapen! Elk jaar overlijden er gemiddeld 14 kinderen onder de 2 jaar aan wiegendood. Wat is wiegendood? Soms gaan kinderen tussen de 0-2 jaar onverwacht dood, vaak als ze slapen. Deze kinderen leken gezond. Er is veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van wiegendood. Inmiddels is ontdekt dat het risico op wiegendood kleiner is als:

  • De baby op de rug slaapt
  • De baby onder een dekentje of in een slaapzak slaapt
  • De baby niet in aanraking komt met rook
  • De baby het niet te warm heeft

Tijdens de kraamweek zal de kraamverzorgende uitgebreid met je doornemen wat een veilige slaapomgeving voor je baby is. Ook zal ze je vertellen op welke manier je het beste de wieg of het ledikantje op kunt maken.

Op deze site vind je  meer informatie over veilig slapen en het voorkomen van wiegendood. Ook de afstand tussen de spijltjes van het bed en welk beddengoed je het beste kunt kopen wordt er behandeld.

Op deze site vind je veel babyproducten die getest zijn op veiligheid door de Stichting Wiegendood.

Aerosleep

Regelmatig komen de kraamverzorgenden de aerosleep matrasjes tegen bij jonge ouders. De aerosleep matrassen en topdekjes zorgen door de open structuur voor een betere ventilatie. Tijdens de kraamtijd wordt het topdekje vaak voor een paar dagen uit het bedje gehaald. De reden hiervoor is dat je pasgeboren baby de eerste dagen meestal moeite heeft om goed op temperatuur te blijven. De aerosleep maakt dit voor jullie kindje nog lastiger. Ook in combinatie met de kruik wordt de aerosleep niet gebruikt.  Als je baby zich goed op temperatuur kan houden kan de aerosleep weer gebruikt worden.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg