Ons zorgaanbod

Ons zorgaanbod

Ons zorgaanbod bestaat uit:

Een intake gesprek
In de 5e maand van je zwangerschap bezoekt de kraamzorgconsulent je thuis. Ze geeft je alle informatie die je nodig hebt over de kraamzorg en staat stil bij de vragen en wensen die jij hebt. Ook als je zwanger bent van een tweede of volgend kindje vinden wij het fijn om bij je thuis langs te komen.

Begeleiding tijdens de bevalling
Deskundige hulp die jou, je partner en de verloskundige ondersteunt tijdens de bevalling. Na de geboorte zal de kraamverzorgende nog een aantal uur aanwezig zijn om je kennis te laten maken met je baby, te helpen met voeden en je te helpen bij het douchen. Meer informatie vind je bij Bevalling

Vervroegde bevallingsassistentie
Als je het prettig vindt, kan de kraamverzorgende al vroeg aanwezig zijn bij je bevalling. De kraamverzorgende ondersteunt jou en je partner bij het opvangen van de weeën. Ze kan onzekerheid wegnemen en zorgen voor een prettige omgeving. Rond de 36ste zwangerschapsweek kun je dit bespreken met je verloskundige.

Poliklinische bevallingsassistentie
Ga je poliklinisch bevallen in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel of in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, ook dan kan onze kraamverzorgende je ondersteunen tijdens de bevalling.

Vervroegd ontslag na keizersnede
In samenwerking met ziekenhuis Rivierenland Tiel en ziekenhuis Gelderse Vallei Ede zijn onze kraamverzorgenden opgeleid om de zorg in een vroeg stadium vanuit het ziekenhuis over te kunnen nemen. Door gebruik te maken van onze gespecialiseerde kraamverzorgenden kan je binnen 24-48 uur na de keizersnede in je eigen omgeving herstellen!

Reguliere kraamzorg
We begeleiden moeder en kind en zorgen voor voldoende rust. Onze kraamverzorgenden ondersteunen je de eerste 7-8 dagen na de geboorte van je baby op een persoonlijke en toegewijde manier.

Kraamzorg bij een moeder met psychische of psychiatrische problemen
Ben je zelf onder behandeling voor psychische klachten? Wordt je zwangerschap begeleid door de POP poli? Dan zal de kraamverzorgende meer aandacht besteden aan jouw geestelijk welbevinden, je rust proberen te geven en je begeleiden in het vinden van je nieuwe ritme.

Couveusenazorg
Mocht je kindje eerder worden geboren, of langere tijd in het ziekenhuis verblijven, dan is het mogelijk om bij thuiskomst couveusenazorg te ontvangen. Bij deze zorg is vergoeding afhankelijk van je aanvullende verzekering

Zorg in achterstandswijken
Spreek je de taal nog niet zo goed en ben je wellicht niet thuis in onze cultuur van geboortezorg, veilig slapen en opvoeden? Onze medewerkers zijn prima opgeleid om ook jou en je gezin goed te begeleiden en te ondersteunen bij de geboorte en in de kraamtijd.

Gebruik borstkolf
Het leren geven van borstvoeding vraagt tijd en aandacht. Soms is een elektrische kolf nodig om de voeding op gang te brengen. Onze kraamverzorgende heeft deze bij zich en je kunt deze tijdens de kraamtijd gratis gebruiken.

Huur weegschaal
Tijdens de kraamweek wordt de weegschaal van de kraamverzorgende gebruikt om het gewicht van je kindje te controleren. Mocht je het fijn vinden om de weegschaal ook na de kraamtijd nog even te gebruiken dan kun je deze van ons huren.

Agenda

Geen evenementen gevonden!