Kraamzorg

Corona

Laatste update 14-04-2022

Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei geeft op dit moment gewoon kraamzorg in de kraamtijd en bij bevallingen thuis of in het ziekenhuis. Onze kraamverzorgenden houden zoveel mogelijk rekening met de huidige richtlijnen en gebruiken beschermende middelen als de situatie daar om vraagt.

We zullen zoveel mogelijk de kraamzorg uren geven, zoals afgesproken tijdens het intakegesprek (indicatie). Met het toenemen van de besmettingen in de regio kan ook de levering van volledige uren kraamzorg onder druk komen te staan. In dit geval zal de zorg in de regio verdeeld worden over de kraamgezinnen. Dit kan betekenen dat je minder zorg ontvangt.

Als er mogelijk een besmetting is binnen jullie gezin

Wanneer er klachten zijn als verkoudheid, hoesten of koorts in het kraambed, dan willen we je vragen om een thuistest te doen. De kraamverzorgende zal bespreken op welke manier de zorg gegeven kan worden als de uitslag positief is. Dit zal een combinatie zijn van noodzakelijke zorg bij je thuis (minimaal 3 uur) en zorg op afstand, middels beeldbellen.

Beschermingsmiddelen tijdens de zorg

Onze kraamverzorgenden dragen bij alle verzorgende handelingen handschoenen. Mochten er situaties ontstaan waardoor er veelvuldig** zorg binnen de 1,5 meter nodig is, zoals bij een moeizame borstvoeding, kan de kraamverzorgende besluiten om een chirurgisch mondmasker dragen.

Onze kraamverzorgenden nemen daarnaast extra hygiënemaatregelen, bijvoorbeeld het schoonmaken van deurgrepen en lichtschakelaars.

**tijdens de gehele kraamtijd meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter, of 3 minuten binnen 30 cm.

Agenda

Geen evenementen gevonden!