Uitleen hulpmiddelen

Kraamhulpmiddelen

Tijdens de kraamperiode wordt het gebruik van hulpmiddelen sterk aangeraden. Bijna iedereen heeft bedverhogers nodig om het kraambed op minimaal 75 centimeter hoogte te brengen (gemeten vanaf de bovenkant van het matras). Daarnaast adviseren we een po en een losse rugsteun voor in bed. Ook een douchekrukje en eventueel een postoel als er geen toilet boven is, kunnen de eerste dagen ondersteuning geven als je nog niet goed ter been bent.

Tijdens de intake zal de kraamzorgconsulente dit met je bespreken. Mocht je van deze service gebruik willen maken, kan zij direct de bestelling voor je plaatsen en een geschikte afleverdatum afspreken. We werken hiervoor samen met Medipoint. Medipoint gebruikt voor de bestelling het online platform Duxxie. Voor de uitleen van de artikelen die hierboven worden genoemd hoeft geen huurbedrag betaald te worden. Je zorgverzekering dekt deze kosten de eerste 26 weken.

Wanneer je de hulpmiddelen na de kraamtijd niet meer nodig hebt, mag je dit doorgeven aan Duxxie. Zij zorgen ervoor dat de spullen weer worden opgehaald door Medipoint. In de bevestigingsmail die je hebt gekregen bij de bestelling, vind je alle informatie over het retour sturen. In deze mail is ook een link opgenomen om een ophaalverzoek te plaatsen.

Kun je de mail niet meer vinden of heb je een andere vraag? Bel dan met de klantenservice van Medipoint: 088-1020100 of vul een verzoek in via de website.

Agenda

Geen evenementen gevonden!