Oproep bevalling

Oproep kraamzorg

Het is voor onze kraamverzorgenden altijd een feest om de kraamtijd te beginnen met de geboorte van een kindje. Om onze zorg zo goed mogelijk te kunnen plannen, vinden we het fijn als je ons op de hoogte houdt van je bevalling. Wanneer kun je contact met ons opnemen?

Je bevalling wordt gepland:
Ga je met een medische indicatie in het ziekenhuis bevallen? Dan vinden wij het fijn als je contact met ons opneemt als de bevalling wordt gepland. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wordt ingeleid of een keizersnede krijgt. Tussen 09:00-21:00 uur kun je ons bellen om dit aan ons door te geven. Natuurlijk mag je ons ook een email sturen.

De bevalling is begonnen:
Is je bevalling begonnen maar is er nog geen kraamverzorgende nodig, dan vinden wij het fijn als je ons dit vast laat weten. Tussen 09:00-21:00 uur kun je ons bellen om dit aan ons door te geven.

Je hebt kraamzorg nodig:
Thuis bevalling:
Ga je thuis bevallen, dan vertelt de verloskundige wanneer je ons kunt bellen. Natuurlijk zijn wij hiervoor 24 uur per dag bereikbaar.

Poliklinische bevalling:
Denk je dat je bevalling is begonnen, bel dan de verloskundige of het ziekenhuis en overleg met hen wanneer je naar het ziekenhuis gaat. Beval je in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel of in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, dan kan onze kraamverzorgende de verloskundige helpen bij de bevalling in het ziekenhuis. De verloskundige laat weten wanneer je ons kunt bellen. Natuurlijk zijn wij hiervoor 24 uur per dag bereikbaar.

Je mag naar huis en je hebt kraamzorg voor thuis nodig:
Na de geboorte ontvangen we graag een telefoontje zodra je weet wanneer jullie naar huis mogen. Ben je in de nacht bevallen en kom je pas de volgende dag naar huis dan kun je ons vanaf 08:00 uur bellen.

Als je (poliklinische) bevalling goed verloopt, ga je vaak al snel weer naar huis. Is dit overdag dan start de normale kraamzorg bij je thuiskomst. Kom je in de avond of nacht thuis, dan start de zorg de volgende ochtend.

Ben je bevallen van je eerste kindje of zijn er bijzondere omstandigheden dan mag je altijd overleggen of er een opvang in de nacht mogelijk is. Eventueel kunnen we je dan ook telefonisch ondersteunen. Je kunt ook altijd onze voorlichtingsvideo’s nog een keer bekijken als er nog geen kraamverzorgende aanwezig is.

Agenda

Geen evenementen gevonden!