Voorbereiding op de bevalling

Voorbereiding op de bevalling

De laatste weken van je zwangerschap zijn begonnen. Als je werkt ga je op zijn laatst in de 36e week met zwangerschapsverlof. Alles is lichamelijk wat zwaarder. Pas je tempo aan. Neem de tijd voor de dingen die je doet.

Ongeveer 3 tot 4 weken voor de bevalling kun je alvast voorbereidingen gaan treffen. De bedklossen en andere hulpmiddelen zullen rond deze periode ook worden gebracht. Heb je bij het huisbezoek aangegeven geen gebruik te willen maken van deze service, regel dan op tijd zelf de hulpmiddelen.

Het bed moet worden verhoogd tot de juiste hoogte (minimaal 75 cm). Hiervoor zijn de bedklossen te gebruiken. In bed kun je een bedzeil of een matrasbeschermer leggen, voor het geval je vliezen breken.

De babykleertjes, hydrofiele doeken en het beddengoed kun je nu ook vast wassen en drogen, zodat alles klaar is voor de komst van je kleintje.

Of je nu thuis gaat bevallen of in het ziekenhuis, het is goed om vast een koffertje klaar te zetten. Mocht je onverwacht naar het ziekenhuis moeten, dan hoef je daar niet meer aan te denken.

Het is handig als je de volgende spullen klaar hebt staan:
Kleding en toiletspullen voor jezelf:
Pyjama
Ondergoed
(Voedings-) beha
Warme sokken
Pantoffels
Ochtendjas
Toiletartikelen
Noodzakelijke medicijnen
Schone kleren

Kleding voor jullie kindje
Rompertje
Setje kleren
Sokjes
Mutsje
Jasje of babycape

Extra:
Celstofonderlegger voor in de auto
Foto-/filmcamera en oplader
Mobiele telefoon en oplader
Contant geld voor parkeren

Niet vergeten:
Controlekaart van de verloskundige
Pasje van het ziekenhuis
Pasje zorgverzekering
Lijst met belangrijke telefoonnummers
Maxi-Cosi

Agenda

Geen evenementen gevonden!