Aanschaf materialen & veiligheid

Aanschaf materialen en veiligheid

In de loop van de zwangerschap kun je je gaan oriënteren op de aanschaf van verschillende babyspulletjes. In de bekende en grote babyzaken zijn er tal van babyspullen te koop. Bedenk van te voren goed waar en hoe vaak je bijvoorbeeld een kinderwagen zult gaan gebruiken: alleen voor een blokje om of wil je ook regelmatig een lekkere boswandeling maken? Daarnaast is het belangrijk om veilige producten en materialen te kiezen. Op de site van www.kinderveiligheid.nl/adviezen/baby vind je heel veel informatie over de verschillende babyproducten.

Bedenk dat je lang niet alle spulletjes al hoeft te kopen voor de geboorte. Je kunt vaak ook veel dingen lenen van familie of bekenden. Zeker dingen die je niet lang of vaak gebruikt. Een voorbeeld hiervan is de metalen kruik. Controleer wel even of de kruik nog goed sluit of dat de rubber ring in de dop vervangen moet worden. Deze zijn los te koop. We adviseren om er twee in huis te hebben. Deze metalen kruiken geven veel warmte af over een lange periode. De eerste dagen na de geboorte hebben veel baby’s moeite om zich op temperatuur te houden, ook in de zomer. Een kruik is dan onmisbaar!

In onze uitzetlijst moeder en baby vind je een overzicht met materialen die wij belangrijk vinden om in huis te hebben gedurende de eerste periode na de geboorte van de baby.


Let op: in de periode maart 2019-maart 2021 hebben verschillende babyspeciaalzaken (Prenatal, Baby-Dump, Babypark en Bol.com) metalen kruiken verkocht welke een risico hebben om te gaan lekken en hebben een terugroep actie ingezet. Neem voor meer informatie contact op met de verkopende winkel.

Agenda

Geen evenementen gevonden!