Wat kun je alvast regelen?

Wat kun je alvast regelen?

Je bent zwanger! Een leuke, spannende periode breekt aan. Voor het zover is, zijn er nog een aantal praktische dingen te regelen voor de komst van jullie kindje, de bevalling en de kraamtijd:

Zorg voor een gezonde leefstijl. De Gezond Zwanger app kan je hierbij helpen.

Maak een afspraak bij de verloskundige, het liefst voor je 9 weken zwanger bent.

Heb jij je al ingeschreven voor kraamzorg? Dit kan al vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, en het liefst voor de 14e week van je zwangerschap. Lukt dit niet, dan is dat natuurlijk geen probleem.

Vraag het kraampakket eventueel vast aan bij je zorgverzekeraar.

Stap op tijd over naar een passende zorgverzekering als je zwanger bent. Het is belangrijk om te weten dat ook als je zwanger bent je maar één moment * hebt om over te stappen. Het is dus goed om de polisvoorwaarden even na te kijken. Ook op de website van je zorgverzekeraar kun je terug vinden wat er precies wordt vergoed rondom kraamzorg, kraampakket, poliklinische bevalling en eventueel een lactatiekundige.

* Overstappen naar een andere zorgverzekering kan jaarlijks. Je moet je huidige zorgverzekering vóór 1 januari opzeggen en de nieuwe verzekering vóór 1 februari afsluiten. Je bent dan alsnog vanaf 1 januari verzekerd.

Bekijk vast welke spullen je straks nodig hebt als jullie kindje er is. Wij hebben een handige uitzetlijst gemaakt met de spullen die je nodig hebt voor je baby, de bevalling en de kraamtijd. Wij raden je aan om alles voor de 34e week in huis te hebben. Tijdens het intakegesprek kan onze kraamzorgconsulente je ook nog adviseren over de aanschaf van bepaalde producten.

Wil je straks borstvoeding of flesvoeding gaan geven? Een goede voorbereiding helpt bij een ontspannen start. Kom naar onze informatieavond en laat je goed informeren.

Waar ga je straks bevallen: thuis of (poliklinisch) in het ziekenhuis? Zorg dat je goed voorbereid bent en alles wat je nodig hebt voor de bevalling klaar hebt staan vóór de 37e week.

Sla het nummer van de verloskundige en ons kraambureau op in je telefoon, zodat je dit altijd bij de hand hebt als je deze nodig hebt.

Zorg dat je huis veilig is voor je kindje, en check alvast onze belangrijkste tips over veiligheid voor je baby.

Kijk zo nodig vast naar de mogelijkheden voor kinderopvang.

Ben je niet getrouwd en wil je dat je partner volgens de wet ouder wordt van jullie kindje? Dan is het belangrijk dat je partner jullie kindje erkent bij de Burgerlijke Stand van de gemeente. Het is verstandig dit tijdens de zwangerschap vast te regelen.

Agenda

Geen evenementen gevonden!