Gezond zwanger met app

Slimmer zwanger

Uit meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten van de vrouw en de man met een kinderwens bijdragen aan een kleinere kans op zwangerschap. Deze ongezonde gewoonten van de vrouw dragen ook bij aan een slechtere groei van het kind tijdens de zwangerschap, een hogere kans op aangeboren aandoeningen en meer problemen rondom de bevalling. Inmiddels weten we ook dat een slechtere groei van het kind in de zwangerschap gevolgen heeft voor de gezondheid later. Echter, iedereen weet dat het heel moeilijk is om zelf ongezonde gewoonten te veranderen.

Om die reden is www.slimmerzwanger.nl ontwikkeld. Het is een persoonlijk coachingsprogramma gericht op het verbeteren van (on)gezonde voedings- en leefstijlgewoonten. Door screening via de website, bereikbaar via je mobiele telefoon of computer, word je bewust gemaakt van jouw voedings- en leefstijlgewoonten. Tegelijk krijg je ook persoonlijke informatie en adviezen. Vervolgens word je door de persoonlijke coaching via je mobiele telefoon gestimuleerd om de ongezonde gewoonten te veranderen en de gezonde gewoonten te blijven volhouden.

Wanneer je geneesmiddelen moet gebruiken bestaat de mogelijkheid om hieraan herinnerd te worden onder ‘Mijn Slimmer Zwanger zorgpad’. Je wordt er ook op gewezen indien bepaalde geneesmiddelen tijdens de zwangerschap worden ontraden. Hiernaast kun je ook gebruik maken van de mogelijkheid om een herinnering te ontvangen voor de afspraken die je hebt voor medische behandelingen en zwangerschapscontroles.

Het uiteindelijke doel van deze app is de kans op een zwangerschap te vergroten, de problemen tijdens de zwangerschap te verminderen, en ook de kansen op een normale bevalling en het krijgen van een gezond kind te vergroten. Dat wil toch iedereen?

Voor meer informatie en deelname kijk op www.slimmerzwanger.nl.

Vragen over onze kraamzorg? 0488 482 151 Direct aanmelden voor kraamzorg