Hoe brandveilig is jouw huis?

Hoe brandveilig is jouw huis?

Nu je in verwachting bent is brandveiligheid misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch ontstaat er regelmatig brand bij jonge gezinnen. Gelukkig kan je veel doen om jouw gezin hier tegen te beschermen. Een goede voorbereiding kan levens redden!

Zorg dat je op tijd gewaarschuwd wordt: plaats rookmelders die bij voorkeur aan elkaar gekoppeld zijn. Kies ook voor een koolmonoxidemelder in de buurt van je cv-ketel.

Kook veilig, gebruik een kookwekker en loop nooit weg tijdens het koken. Je baby zal ook tijdens het koken regelmatig aandacht en verzorging vragen, leer jezelf direct aan om de keuken veilig achter te laten.

Doe de deuren dicht! Ook van de babykamer! Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook beperkt wordt. Je hebt hiermee meer tijd om veilig buiten te komen.

Zorg dat je snel en veilig buiten kunt komen, wat is in jouw huis de veiligste route om naar buiten te komen? Ligt je voordeursleutel altijd op een vaste plek?

Op de website van de brandweer staan verschillende video’s, met name hoe snel de giftige rook je huis inneemt en hoe belangrijk het is als je de deur van de slaapkamer dicht houdt: je hebt minuten extra om veilig weg te komen.

Agenda

Geen evenementen gevonden!